Aktuelt – CORONA

Nye forhold grundet Corona epidemi!

 

Formålet med disse instrukser er at undgå at vores patienter, personale og læger bliver smittet med Corona-virus samtidig med at vi kan opretholde de vigtige aktiviteter i klinikken.

 

Ved alvorlig ulykke eller akut livstruende sygdom ring 1-1-2.

 

Klinikken har udelukkende konsultation efter aftale. Ved akut behov for lægehjælp ring tlf. 86 89 11 77. Du må ikke møde op uden aftale.

 

Af hensyn til at mindske smittetrykket i vores venteværelse råder vi dig til følgende:

  1. Vi opfordrer til brug af mundbind
  2. Mød kun op i klinikken efter forudgående aftale
  3. Mød ikke op i klinikken, hvis du har symptomer på corona
  4. Mød til tiden – ikke i god tid – og mød op alene
  5. Hold afstand og brug håndsprit

 

Influenza-vaccination

Gældende fra den 1. oktober 2020.

Tilbydes gratis til personer over 65 år samt personer med visse kroniske sygdomme og gravide i 2. eller 3. trimester. For andre koster vaccinationen 260 kr.

Der kan bestilles tid til influenzavaccination på vores hjemmeside www.rylægehus.dk eller ved kontakt til vores sekretær. Vaccination foregår ”coronasikkert” i telt ved lægehusets bagdør.

 

Pneumokokvaccination

Visse grupper kan indtil d. 30.12.2020 vaccineres gratis mod pneumokokker. Se her for information: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/vaccinationsprogram-mod-pneumokoksygdom-til-personer-der-er-fyldt-65-ar-og-til-risikogrupper

Pneumokokvaccine kan gives samtidigt med influenzavaccine, dog er det vigtigt at sikre sig, at den ikke er givet inden for de sidste 5 år.

 

Kighostevaccination

Gravide i sidste tredjedel af graviditeten anbefales vaccination mod kighoste. Det kan foregå ved 3. graviditetsundersøgelse eller efter tidsbestilling ved personalet. Vaccinationen er gratis.

 

Sundhedsapps

Vi råder til at du som patient benytter følgende sundhedsapps

 

Ferie og Kursus

Under ferie- og kursusfravær kan den enkelte læge ikke kontaktes via e-konsultation og vil således ikke fremgå af dropdown menuen i selvbetjening. Kontakt i stedet klinikken telefonisk, hvis din henvendelse ikke kan vente til lægen er tilbage.

 

Ferie – aktuelt planlagt ferie

Flemming Sørensen:

Torben Faber: Uge 42 + 43

Anne Marie Rønberg: Uge 42

Jonas Hessler: Uge 44

Janne Ørskou:

 

Husk altid dit sundhedskort

Husk altid dit sundhedskort, når du møder i klinikken. Børn skal have deres eget sundhedskort med. Sundhedskortet er dit bevis på, at du har ret til vederlagsfri behandling i klinikken. Hvis du ikke har sundhedskort med er vi berettiget til at opkræve kontant betaling for privat konsultation.