Aktuelt – CORONA

Akutte patienter – Nye forhold grundet Corona epidemi!

 

Formålet med disse instrukser er at undgå at vores patienter, personale og læger bliver smittet med Corona-virus samtidig med at vi kan opretholde de vigtige aktiviteter i klinikken.

 

Ved alvorlig ulykke eller akut livstruende sygdom ring 1-1-2.

 

Klinikken har udelukkende konsultation efter aftale. Ved akut behov for lægehjælp ring tlf. 86 89 11 77. Du må ikke møde op uden aftale.

 

Hvis du har en tid i klinikken, må du komme medmindre du hører andet fra os eller er syg med symptomer fra luftvejene som hoste, ondt i halsen, åndenød eller feber. I så fald beder vi dig kontakte os telefonisk i stedet. Hvis du tilhører gruppen af skrøbelige personer med kronisk sygdom vil vi kontakte dig mhp at ændre din aftale. Af hensyn til at mindske smittetrykket i vores venteværelse råder vi dig til følgende:

  1. Komme alene – børn med kun en forælder og uden søskende
  2. Komme til tiden
  3. Vente udenfor indtil aftalt tid
  4. Forlade lægehuset uden forsinkelse
  5. Undlade at have pårørende med, når det ikke er nødvendigt

 

Vi udfører fortsat graviditetsundersøgelser, 5-ugers børnundersøgelser samt vaccinationer i børnevaccinationsprogrammet og pneumokokvaccination.

 

 

Sundhedsapps

Vi råder til at du som patient benytter følgende sundhedsapps

 

 

Pneumokokvaccination

Visse grupper kan indtil d. 30.12.2020 vaccineres gratis mod pneumokokker. Se her for information: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/vaccinationsprogram-mod-pneumokoksygdom-til-personer-der-er-fyldt-65-ar-og-til-risikogrupper

Hvis du ønsker vaccination – kontakt da klinikken, så vi kan finde ud af om du skal vaccineres, hvordan din vaccination skal tilrettelægges og om der skal laves undersøgelser før du evt. vaccineres. Nogle personer er tidligere vaccineret og disse skal måske have taget en blodprøve for at finde ud af om de skal vaccineres igen nu. Vi har mulighed for at vaccinere ved sygebesøg og plejehjem, hvis det skønnes nødvendigt, men hovedparten af vaccinationerne vil foregå i klinikken.

 

Kighostevaccination

Gravide i sidste tredjedel af graviditeten anbefales vaccination mod kighoste. Det kan foregå ved 3. graviditetsundersøgelse eller efter tidsbestilling ved personalet. Vaccinationen er gratis.

 

Ferie og Kursus

Under ferie- og kursusfravær kan den enkelte læge ikke kontaktes via e-konsultation og vil således ikke fremgå af dropdown menuen i selvbetjening. Kontakt i stedet klinikken telefonisk, hvis din henvendelse ikke kan vente til lægen er tilbage.

 

Ferie – aktuelt planlagt ferie

Flemming Sørensen: Uge 25+26+31+32+33

Torben Faber:

Anne Marie Rønberg: Uge 34

Jonas Hessler: Uge 30+31+32

Janne Ørskou: Uge 35

 

Husk altid dit sundhedskort

Husk altid dit sundhedskort, når du møder i klinikken. Børn skal have deres eget sundhedskort med. Sundhedskortet er dit bevis på, at du har ret til vederlagsfri behandling i klinikken. Hvis du ikke har sundhedskort med er vi berettiget til at opkræve kontant betaling for privat konsultation.